Putyin kiáltványa az ukrán néphez
Mint az orosz-ukrán háború egyetlen békés megoldási lehetősége

Vlagyimir Putyin életének valószínűleg legnagyobb baklövését követte el Kijev tervezett elfoglalásával, amelyet minden bizonnyal a krími annektálás mintájára szeretett volna végrehajtani. Krímben puskalövés nélküli győzelem, Kijevben viszont csúfos vereség és futás lett a bevonulás vége. – Hogyan tévedhetett ekkorát a világ egyik legerősebb hadseregének főparancsnoka?

A kulcs a médiában van, amelyet sokszor negyedik hatalmi ágnak is neveznek, és nem alaptalanul. Az embert kétféleképpen lehet rávenni valamilyen külső akarat teljesítésére: Fenyegetéssel, erőszakkal, géppisztollyal, vagy pedig tudatformálással, vagyis elérni azt, hogy saját szabadakaratából cselekedjen a külső akarat szándéka szerint. Az első a drágább, a nehézkesebb, a második pedig a finomabb, intelligensebb és sok esetben hatékonyabb is. Ezt a tudatformálást társadalmi méretekben a média segítségével lehet elérni.

Putyin szinte kizárólag az első módszerrel operál, és politikushoz képest sokszor szokatlanul őszintén beszél és viselkedik. Ezzel szemben az USA, a külső erőszak mellett a második módszer terén is kifinomult eszközökkel rendelkezik. A médiabefolyásolás pályáján az USA világhatalom, és minden bizonnyal nagyon magas, tudományos kutatásokkal megalapozott elméleti ismeretei is vannak a társadalmi tudatformálás módszereiről, amelyet természetesen nem oszt meg másokkal. Putyin Kijevvel kapcsolatos csúfos kudarca véleményem szerint ennek a hiányosságának köszönhető, ezen a pályán futott vékonyjégre, aminek ez idáig emberéletek tízezrei és óriási épített vagyoni értékek estek áldozatul. De kezdjük az elején.

Nem kérdés, hogy Amerikának – pontosabban az USA-t mozgató mélyállamnak – Oroszországgal tervei vannak, elég csak ránézni az Oroszország körüli amerikai támaszpontok térképére. A mese arról szól, hogy Oroszország világhatalmi törekvési miatt van szükség a katonai elrettentő erőkre. Nos, Oroszország gazdasági teljesítménye 11. helyen áll a világ országai között, nagyságra kb. akkora, mint Olaszországé, vagyis messze nincs olyan gazdasági ereje, hogy világhatalmi hódításokat indítson. A határával szomszédos területfoglalásokat kizárólag a saját védelme, biztonsága miatt tette, illetve teszi. Azt, hogy az USA-nak pontosan mi a terve Oroszországgal nem tudhatjuk, de nagyon valószínű, hogy a felszíni, illetve a felszín alatti természeti kincseikhez szeretnének hozzáférni, így vagy úgy, vagyis gazdasági megszállással vagy nyílt erőszakkal. Emellett súlyos geopolitikai érdeke is az USA-nak az, hogy az európai kontinensen ne alakulhasson ki tőle független, egészséges államszövetség kelet és nyugat között. Ennek megakadályozása érdekében minden aljasságra képes, kész emberek millióit nyomorba taszítani, életüket feláldozni, az emberi együttérzés leghalványabb jele nélkül. Nos, ez a sátáni attitűd Putyinból hiányzik – hála Istennek.

A gazdasági megszálláshoz kollaboráns államvezetésre van szükség. Ha a kiszemelt állam vezetője nem ilyen, akkor meg kell buktatni. Ennek legpuhább eszköze a belső bomlasztás, polgárháborús viszonyok előidézése, amikor is a nekik nem tetsző államvezetést a belső ellenzék támogatása révén megbuktatják. Erre láttunk példát az úgynevezett arab tavasz során, aminek legnagyobb vesztese a líbiai nép lett. Itt egy erőskezű, a nemzetéhez hű, de az USA diktátumait nem elfogadó diktátor által felvirágoztatott, biztonságos és gazdag ország helyett a nép kapott egy szétbombázott, évtizedes polgárháborúba taszított országot. A NATO bevonásával a rendszert megdöntötték, a diktátort megölték, a kollaboránsok által létrehozott Átmeneti Nemzeti Tanács pedig kinyilvánította az ország „felszabadítását”. Ezt követően a NATO elvonult, és folytatódott a polgárháború, amely napjainkban is tart. Ezt a „szabadságot” tartogatja az USA azoknak az államoknak, ahová beteszi a lábát.

Nos, a táncos kedvű Borisz Jelcin után Putyinnak sikerült keresztülhúzni a gazdasági megszállás tervét azzal, hogy a nyugatbarát bomlasztó erőket kíméletlenül felszámolta. Ehhez kiválóan értett, hiszen a titkosszolgálatban nőtt fel. Ezzel viszont az USA életbe léptette a B módszert, vagyis a külső erők általi tönkretételt. Itt került képbe Ukrajna, mint az „újonnan született”, az államiság történelmi tapasztalatával nem rendelkező, és így a legkönnyebben kézbevető és befolyásolható állam. Ennek látható jelei a 2014-es Majdan téri zavargásokban mutatkoztak meg. Ekkor sikerült az oroszbarát Janukovics elnököt eltávolítani a hatalomból, és az ország élére Petro Porosenko nyugatbarát elnök került. Ezzel egyidejűleg az USA megszállta az ország gazdaságát, beépült a hatalomba, a kormányzati intézményekbe és kezdetét vette az ország vagyonának felvásárlása. Ukrajna rendelkezik a világ legjobb, humuszban leggazdagabb termőföldjeivel, aminek becslések szerint kb. 30%-a már nyugati kézben van.

Moszkva látja, hogy Ukrajna számukra elbukott, ezért bevonul Krímbe, ahol az egyetlen melegtengeri flottája található, és amelyet amíg Oroszország létezik, fel nem adhat. A folytatást nagyjából tudjuk, Janukovics leváltása után egy nappal(!) megszületik az új ukrán nyelvtörvény, ami durva módon korlátozza a kisebbségi nyelvhasználatot. Erre a kb. 9 milliós orosz kisebbség fellázad, autonómiát követel az orosz többségű területeken, és kezdetét veszi a polgárháború. Szédületes a precizitás és pontosság, amivel az USA az események manipulálását végzi. Ha nem ilyen önző, gyilkos természet irányítaná ezt a képességét, nagy hasznára lehetne az emberiségnek. Így viszont az emberiség legfőbb ellenségének számít.

A sokoldalú, és mindenre kapható Zelenszkij már ekkor képben volt, de politikusként még nem léptették színre, attól sokkal jobbat tudtak: filmsorozat sztárt csináltak belőle! A sorozat által ő lett az ország hőse, aki a történet szerint a civilvilágból egycsapásra az elnöki székbe kerül, hogy leszámoljon az ország legnagyobb ellenségével, a korrupcióval. Tapasztalatból tudjuk, hogy a filmsorozatok érzelmileg milyen mélyen képesek befolyásolni a nézőket, milyen mélyen tudnak azonosulni a szereplőkkel. Ezt a CIA és az USA titkosszolgálati szervei sokkal jobban és pontosabban tudják. A sorozat címe: A nép szolgája, főszereplője pedig Volodimir Zelenszkij. A Wikipédia szerint az első évadot 2015-ben, a másodikat 2017-ben, a harmadikat, aminek a címe Választás, 2019-ben vetítik. És mit tesz a sors, pontosabban az amerikai intellektus: a 2019-es ukrajnai elnökválasztást Volodimir Zelenszkij, a Nép Szolgája elnevezésű politikai párt élén, elsöprő többséggel (72%) megnyeri!! Le a kalappal az USA világhatalmi törekvéseit támogató szociológusok előtt. Ezt követően az USA teljes ellenőrzése alá veszi az országot, a vezetőjét pedig az eredeti foglalkozásának megfelelően színészként használja, de a forgatókönyvet természetesen az USA-ban írják.

Minél több az intelligencia, annál kevesebb nyílt erőszakra van szükség. A véres erőszakot az USA az orosz és az ukrán népre bízza. Putyin nagy meglepetésére az Ukrajnába bevonuló oroszokat az ukrán nép nem a krímihez hasonló barátsággal, hanem – sokszor még az oroszajkú lakosság is – halálos ellenségként fogadja. Erre képes a tudatosan kezelt média. Putyin ezt kihagyta a számításból, és valószínűleg maga sem készült arra, hogy a beavatkozása szükségességéről az ukrán népet tájékoztassa. Ez pedig nagy hiba volt, mert így sok tízmillió halálos ellenséget szerzett magának, pontosabban Oroszországnak.

Mi lenne a megoldás? – A válasz egyszerű, pótolni kell a mulasztást. Tájékoztatni kell az ukrán népet arról, hogy miért vonult be fegyveresen az országukba, mi a célja, és mire számíthat az ukrán nép. Elmondani, hogy Oroszország testvérnépnek tekinti őket, nem akart áldozatokat egyik oldalon sem, ezért vonult olyan kis haderővel Kijevbe, és a csapásokkal is igyekeztek elkerülni a civil célpontokat. Céljuk a hazaáruló Zelenszkij és a nyugati háttérkormány megbuktatása, Ukrajna megtisztítása az ellenséges nyugati erőktől, és a bomlasztó elemektől, amelyek akadályozzák az állam normális működését. A szinte korlátlan nyugati fegyverszállítások miatt most viszont már ott tartanak, hogy csak háborúval, és mindkét fél számára komoly áldozatok árán érhetik el a céljukat. Meg kell érteniük, hogy nem engedhetik Amerikát a szomszédba. Ezt meg fogják akadályozni, akármilyen fájdalmas is legyen. Az igazi agresszor az USA, akinek csak Ukrajna területe és vagyona kell, az ukrán élet nem számít.

Putyin nagy hibát követett el azzal, hogy erről az árulásról nem tájékoztatta az ukrán népet, de ezt még mindig pótolhatja egy alábbihoz hasonló hangú felhívással azért, hogy a két testvérnép újra békében élhessen egymás mellett:

„Ukrán anyák, apák, nagyszülők és fiatalok! Ne higgyetek Zelenszkijnek, mert ő Amerika bábja, egy színész, akinek a szövegkönyvét Amerikában írják. Elárul benneteket, elárulja a hazátokat. Amerika csinált belőle elnököt, a nép szolgája filmsorozatot Amerikában találták ki, és a forgatókönyv is amerikai tervek szerint készült. Amerikának az orosz föld, az orosz természeti kincsek kellenek, és ehhez használja országotokat felvonulási területként. Mi az országunkat nem adjuk, van erőnk ahhoz, hogy megvédjük minden áron. Eddig a civil világotokat igyekeztünk megóvni. Volt áramotok, vizetek, működött az ország, de a háború fokozódása miatt most már kénytelenek vagyunk ezeket is korlátozni.

Nézzetek csak Irakra vagy Líbiára, ahová Amerika szintén bevonult a nép megvédése érdekében. Az országuk azóta is romlásban, pusztulásban, évtizedes polgárháborúban áll. Rátok is ez vár, ha a rabló nyugat birtokba veszi az országotokat. A nyugatbarát kormányotok első lépése volt, hogy elvette az orosz kisebbségtől a nyelvhasználati jogot. Mit gondoltok, miért volt ez olyan sürgős? – Azért, hogy kitörjön az elégedetlenség, majd pedig a polgárháború. Ahová Amerika beteszi a lábát, ott háborúság, pusztulás vár az emberekre.

Jószándékunk jeléül két hétre felfüggesztjük az offenzívát, nem fogunk lőni azért, hogy újabb területeket foglaljunk el, csak védekezés céljából harcolunk. Derék, harcos, bátor nemzet vagytok, de fontos, hogy felismerjétek az igazi ellenséget. Nem akarunk ukrán katonákat ölni, nem akarjuk pusztítani az országotokat, és ti is győzzétek meg a fiaitokat, férjeiteket, hogy ne harcoljanak. Lassuljanak a nyugati fegyverszállítások, romoljanak el a nyugati fegyverek, egyszóval fékezzétek a harcot. Aki fegyverrel akar harcra kényszeríteni benneteket, az az igazi ellenségetek, azt kell lelőni. Ha bevonulunk Kijevbe, ahogyan azt kezdetben is akartuk, akkor Zelenszkij és csapata  Amerikába menekül, az ukrán nép pedig új országgyűlést és elnököt választ, csapataink kivonulnak, és megkezdődhet az ország újjáépítése. Ez az ajánlatunk.

Ha nem fogadjátok el, a véres háború még véresebb és fájdalmasabb lesz, és nem látszik a vége. Miért kell a két testvérnépnek egymást gyilkolnia? Kinek jó ez? – Egyedül Amerikának. Amerika tervelte ki ezt a háborút, ő áll az országotok békétlensége, és a háború mögött. Ne hagyjuk becsapni magunkat. A nép békét, biztonságot akar. Tegyük le a fegyvert, és éljünk tovább egymás mellett békében úgy, ahogy évszázadokon keresztül tettük.”

Nem tudom, hogyan lehetne egy ilyen üzenetet eljuttatni az ukrán néphez, de valahogy biztosan megoldható. és az is biztos, hogy képes lenne megfordítani a háborús szembenállást, rövid időn belül békét köthetne a két ország, természetesen Amerika és Zelenszkij nélkül.

Ha nem sikerül az ukrán népet meggyőzni arról, hogy valójában becsapják, és eszközként használják őket, akkor a háború tovább folytatódik Amerika verziója szerint, és marad, pontosabban fokozódik a vérontás, a pusztítás. Minapi hír, hogy az USA modern taktikai atomfegyvereket telepít Európába, valamint a legendás elit alakulatát, a 101-es hadosztályt Romániába vezényli. Csak a vak nem látja, hogy az USA a végső háborúra készül, amit itt Európában kíván megvívni.

Az ukrán nép hatékony meggyőzését nagyban segítheti az ukrán ortodox egyház, amely idén tavasszal szembefordult, és elszakadt az orosz anyaegyházától a háború miatt. Tehát először az ukrán ortodox egyházat kell megbékíteni, és ha ez sikerül, a nép minden bizonnyal készséggel követni fogja egyháza iránymutatását. Az ukrán nép most nagyon nehéz időket él meg, és ilyenkor az emberek Istenhez fohászkodnak segítségért, ezért az egyház szava sokat számít. Adja Isten, hogy így legyen!

Epilógus:

Látható, hogy az egyetlen dolog, amitől megoldást remélhetünk, az az igaz szó, az őszinte beszéd. Sajnos, a legújabb kori politikában az őszinte beszéd, mint elvárás, már egyáltalán nem létezik. Mindenki természetesnek veszi, hogy a politikus mást mond, mint ami a tettei mögött áll. Ezt hívják ma kommunikációnak, és ez ma már egyetemen oktatott tudomány. A hazudozás, a becsapás, a megtévesztés tudománya. Úgy eladni valamit a népnek, ami egyéként fáj neki, és veszteséget okoz, hogy közben jól érezze magát, és meglegyen elégedve az intézkedéssel.

Ha Putyinnak sikerülne eljuttatni az ukrán néphez egy ilyen kiáltványt úgy, hogy azt megismerhessék a legegyszerűbb emberek is, heteken belül véget érne a háború. Ha nem sikerül, akkor folytatódni fog az amerikai forgatókönyv szerint, és jaj neked Európa, jaj neked világ. Mert miközben Európa az Ukrajnáért vállalt áldozatok elviselésével van elfoglalva, addig Klaus Schwab és az ő ideológusa, Yuval Noah Harari „próféta”, csöndesen faragja az új világrend, az eljövendő világkormány szabályait. Sőt, már nyilvánosság elé is lépnek a falanszterre emlékeztető terveikkel, ami azt jelenti, hogy a nagy program újabb szakaszába lépett. Ezek közé tartozik a világkormányzás létrehozása, a nemzeti identitás felszámolása, a magántulajdon fokozatos megszüntetése, a papírpénz helyett a digitális pénz bevezetése, a digitális azonosítás rendszerének kialakítása, mindezt egy új világvallás, az ember megistenülése programjának keretében.

Ehhez persze a jelenlegi gazdaságot, kultúrát, és az azt megalapozó vallást le kell bontani. Ez utóbbiakat minden bizonnyal a 2014-ben indított, és egyre fokozódó muzulmán migrációs hullámmal tervezik elérni. A gazdaság leépülését úgy érik el, hogy megfosztják az azt működtető energiától. Angela Merkel környezetvédelmi okokra hivatkozva megkezdi Németország atomerőműveinek bezárását, a 17-ből mára már csak 3 működik, azok is csak átmenetileg. A súlyos energiaválságot a sokkal szennyezőbb szénerőművekkel igyekeznek enyhíteni, ami ékesen bizonyítja, hogy a leállítások mögött valójában nem környezetvédelmi okok állnak. Az energiaválság fokozását folytatja Ursula Von Der Leyen az Oroszország elleni szankciók erőltetésével. Egyszóval Európában olyan mértékű szociális és gazdasági bizonytalanságot, vagyis egy olyan mértékű társadalmi káoszt akarnak előidézni, ahonnan boldogan menekülnek majd az emberek bármilyen biztonságot adó társadalmi környezetbe.

A tervezett világkormány először valószínűleg csak a nyugati világra fog korlátozódni, keleten Kína lesz a meghatározó, ahol gyakorlatilag már ma is elképesztő diktatúrában élnek az emberek. Tehát az a napokban megjelent amerikai katonai doktrína, mely szerint az USA legnagyobb ellenfele nem Oroszország, hanem Kína, minden bizonnyal félrevezetés, mert az elközelgő világkormány bevezetését valószínűleg egy Kínával kötendő alku alapján tervezik megvalósítani. Az ukrajnai háborút pedig újabbnál újabb provokációkkal tartják életben, növelik a káoszt, a bizonytalanságot azért, hogy a nagy tervük megvalósításával színre léphessenek. Ennek megakadályozása egyes-egyedül az emberek felvilágosításával érhető el. Épp úgy, ahogyan az ukrán háborúnak csak ez, vagyis az igazság kimondása és elterjesztése vethet véget.

Gyirán István
www.ororkelet.van.hu