A 2022-es választások summája

A Fidesz soha nem látott győzelme főként annak köszönhető, hogy nagyon meg voltak ijedve Máki-Zay Péter hatalomra kerülésétől, és a korábbi gyakorlatnál is sokkal arcátlanabbul kampányoltak az ellenzéki miniszterelnök-jelölttel szemben. (Márki-Zay ÖT PERCET kapott a tömegtájékoztatásból arra, hogy ismertesse a nemzet jövőjével kapcsolatos terveit. – „Amilyen mértékkel mértek, olyan mértékkel mérnek majd nektek is.”) Egyébként ebből is látszik, hogy a nép feletti hatalomgyakorlás legfontosabb eszköze a tömegtájékoztatás. Ma már nem nagyon használják ezt a kifejezést, helyette médiáról beszélnek, ez viszont elfedi azt az égbekiáltó egyenlőtlenséget, ami ezen a téren uralkodik.

Szóval ez a mérhetetlen erőbevetés, a gátlástalan mocskolódás és hazudozás meghozta gyümölcsét, ami – Orbán talán ezzel nincs tisztában –, nem csak a Holdról, de nagyobb égi magasságokból is látszik, onnan, ahol az Igazság lakozik. Jaj nektek, szegény politikusok! Néhány év hatalomért eladjátok a lelketek.

Megjegyzem, Márki-Zay nem kész még az országos szintű hatalomgyakorlásra, tehát a bukása bár fájó, de nem nagy veszteség, mert alatta erősen destabilizálódott volna az ország, és nemzetközileg is a rossz oldalra kerültünk volna. Viszont mégis fájó, mert személyében az igazság bukott el a hazugsággal szemben. Márki-Zay egy igaz ember, minden gondolata és megnyilvánulása őszinte és igaz. Viszont a 70 éven keresztül hazudozáshoz szoktatott magyar nép nem vevő az igaz szóra, és a szellemi vezetői sem álltak ki az igazság mellett. Ezért bukott ilyen nagyot Márki-Zay.

Érdekes, hogy az ellenzék lejáratását most sem hagyja abba a lakájmédia. A reggeli híradások fele arról szól, hogy „vezető elemzők” gyomorforgató módon mocskolják újra és újra a bukott ellenzéki politikusokat – a műsorvezető kárörvendő alákérdezéseivel. Nagyon rossz és lélekölő hallgatni, és nem értem, hogy mi a céljuk azzal, hogy a döglött ellenfelet rugdossák. Biztos vagyok benne, hogy parancsra teszik, vagyis a hatalom nem akar békét az országban, szándékosan hergelik az embereket, amit biztosan nem véletlenül tesznek, de nem tudom, mi lehet a konkrét céljuk ezzel.