Helyzetjelentés 2020 Magyarországáról

Több mint két éve nem jelent meg új írás a honlapomon, és annak idején megígértem, hogy befejezem a hiábavalónak látszó felvilágosító munkát. Viszont nem nyugszik a lelkiismeretem, míg fel nem fedem az igazságot úgy, ahogyan én látom, mert úgy érzem, a tudás kötelez. Hiszen látom, hogy az országunk politikai történéseit illetően az én értelmezésem messze felülmúlja igazságban a média által sztárolt politológusok semmit érő magyarázatait, amik valójában csak arra valók, hogy az embereket összezavarják és elfordítsák a politikától. Sokszor nem tudom eldönteni, hogy valóban ilyen naivak lennének, vagy ennyire jellemtelenek. Mindegy, ez most nem tárgya a jelenlegi írásnak, amiről jelzem, hogy csak az fogja igazán megérteni, aki olvasta a vörösiszap tragédiától kezdődően született, illetve a 2014-es Orbán - Gyurcsány párosról reálisan  c. írásaimat is. Ennek hiányában kár is belekezdeni, mert csak rosszindulatú találgatásnak fogja vélni az állításaimat. – Sajnos, ennyire távol áll ma a közvélekedés az igazságtól.

Nos, ami a korábban megfogalmazott modellt illeti, azt mondhatom, hogy viszonylag jól működik, az azóta bekövetkező események jól értelmezhetők általa: a kormány továbbra is a nemzet ellen, a nép anyagi, szellemi, testi, lelki sorvasztásán dolgozik. Lényegében semmi nagyobb dolog nem történik, végzik az aprómunkát a nemzet kivéreztetéséért. Úgyhogy a korábbi leleplezésektől eltérően ebben az írásban nem lesz semmi szenzáció, csak azokat az apró háttérmunkákat mutatom be, amelyeket a kormány mögötti hatalom agytrösztje végez, és amelyekből következtetni lehet a közeljövő várható eseményeire.

Egészségügy

A politikai iskola ábécéje szerint ha be akarod csapni a választókat, akkor pontosan az ellenkezőjét kell állítanod annak, amit teszel: Tönkre akarsz tenni egy nemzetet? – Mondd azt, hogy te vagy a nemzet megmentője. Fel akarod számolni a kereszténységet? – Mondd azt, hogy a te vagy a világ leglelkiismeretesebb kereszténye, aki egyedülálló módon még önálló államtitkárságot is létrehoz az üldözött keresztények megsegítésére. Tönkre akarod tenni a nép egészségét? – Mondd azt, amit Orbán talált mondani a Kossuth rádió 07. 28-i műsorában: „a járványügyi helyzetben a magyar egészségügyi rendszerről kiderült, hogy Európa egyik legjobban teljesítő egészségügyi rendszere.” – Nyilván ezt eddig ő sem tudta, de a járványügyi helyzetben egyszer csak kiderült. Ilyen a politikai fogalmazás magas iskolája.

A legaranyosabb ezzel kapcsolatos dolgot hadd osszam meg Önökkel. Az ország szétzilált, botrányosan elhanyagolt egészségügyi rendszerének fejlesztését nem halasztgathatta már a kormány, ezért az év eleji kormányinfon (Covid még sehol) Orbán nagy rössel és felháborodással bejelentette, hogy: „az elmúlt években minden egészségügyi fejlesztési forrás eszközbeszerzésre és felújításra ment, és az emberek most már joggal érzik úgy, hogy csak azok a terek nincsenek elfogadható állapotban, amelyekkel ők érintkeznek. Ezért a kormány a szerdai ülésén úgy döntött: minden kórházi kórtermet, minden várótermet fel kell újítani, addig más fejlesztési forrás nem áll rendelkezésre más célokra az egészségügyben.” – A kulcsszó az utolsó félmondatban van, hogy addig más fejlesztési forrás nem áll rendelkezésre – Most mondják, hogy felbosszantották a csúnya kórházak a magyarokért oly nagyon aggódó szegény Orbánt!

Gulyás Gergely elpirult és zavarba jött, (kezdő még a hazudozásban) amikor újságírók előtt azt kellett bizonygatnia, hogy az emberek is könnyebben gyógyulnak, ha szépen kifestett, felújított várótermekben kell majd várakozniuk. Látni kell a lényeget. Mehet az egészségügybe a pénz, csak arra kell figyelni, hogy az semmiképp se szolgálja az emberek jobb egészségi állapotát.

Szintén az egészségüggyel kapcsolatos az úgynevezett kamuvideó is: Az ellenzék, Kórozs Lajossal, a parlament Népjóléti Bizottságának elnökével az élen, folyamatosan kritizálja a kormányt a járványüggyel kapcsolatos intézkedéseiért, illetve az egészségügy gyalázatos állapotáért. A legdurvább ezek között a kórházi ágyak 60%-ának kiürítése volt, ami biztos, hogy nem magyar ember agyában született meg. Gondoljunk bele, az emberek bezárva az otthonaikba, az intézmények lefagyva, mindenki retteg, teljes hírzárlat, információt még az önkormányzatok sem kapnak a településükön történtekről, az Operatív Törzs tart kézben minden szálat. Szóval ideális helyzet arra, hogy azt csináljanak, amit akarnak. Márpedig ők (az agytröszt) nagyon akarnak – gyilkolni. Persze törvényesen. Ezért kitalálják, hogy ürítsük ki a kórházakat, ne nagyon gyógyulgassanak a magyarok. Mennyit? 30-50%-át? Nem. Legyen hatvan, hiszen most mindent lehet. Másnap reggel Orbán közli Káslerrel a döntést, aki szó nélkül intézkedik.

Ma sem tudni, hogy hány ezer vagy tízezer beteget küldtek haza, mert a kormány nem mondja meg. Hagyják, hogy találgasson mindenki azt amit akar, viszont kiderült, hogy egyetlen beteget sem kellett volna hazaküldeni, mert nem volt szükség az üres ágyakra. Kásler rezzenéstelen arccal letagadja, hogy köze lenne az ágyak kiüresítése folytán bekövetkező tragédiákhoz, és a felelősséget a végrehajtó orvosokra hárítja. Kásler állítólag nagy nemzeti elkötelezettségű ember. Jaj annak a nemzetnek, amelyiket ilyen jellemű emberek akarnak felemelni.

De térjünk vissza Kórozs Lajoshoz. A híradások Kásler abszurd döntéséről és az egészségügy elfogadhatatlan állapotáról hangosak. Riport készül hazaküldött és otthon meghalt beteg özvegyével, egyre kínosabb az ügy a kormány számára, ezért az agytröszt Orbán segítségére siet. Előveszik Németh Athinát, aki a szolgálatoknál bizonyára már korábban képben volt, mint ilyen célra felhasználható személy. Valószínűleg kiképzést is kapott, mert évekkel ezelőtt Sztankay Ádámot, az Origó újságíróját is megtévesztette egy álsztorival, amihez fel kellett készülnie Herskó János Kossuth-díjas rendező életéből, mivel a lányának adta ki magát, és interjút ajánlott az újságírónak.

Gondoljunk bele: Egy büntetett előéletű, 8 általánost végzett, hajléktalanságot is megjárt, gyógyszerfüggő és alkoholista személy, felkészül Herskó János életéből (röstellem, de nem tudom ki az) úgy, hogy egy szakújságíróval folytatott beszélgetésben el tudja hitetni, hogy ő a lánya. Még ha eszébe is jutna ilyesmi, nem lenne képes önállóan felkészülni, hiszen ehhez egy nagyon alapos kutató, előkészítő munka kell. Valószínűleg igaz, hogy Athina egy beteges hazudozó, (bizonyára így került képbe a szolgálatoknál), de nem egy Oszkár Bender, aki pénzt tud csinálni a zseniális hazugságaiból. Neki ha pénz kellett, elment betegápolást vállalni, és fogyasztotta amihez hozzáfért, a nyugtatókat és az alkoholt, - tudjuk meg egy demens beteg hozzátartozójától:  „ … egy hozzátartozó leírta, mit művelt egy demens beteggel. Aludt és ivott egész nap egy trottyos mackónadrágban.. miközben a néni magatehetetlenül feküdt tele pelenkával” – Olvashatjuk az Origó előbb említett írásában.

Egy szó, mint száz: Athinát az agytröszt vette elő, hogy segítsen Orbán megtépázott presztízsén, ez biztos. A sikerhez viszont el kellett oszlatni Kórozs gyanakvását, ezért az előkészítés részeként megoldották, hogy interjút adhasson a Financial Times-nak(!!!), egy vagy két helyi rádióban is riportot készíttettek vele, majd mint bejáratott médiaszereplőt mutatták be Lajosnak, hogy na fiam, egyél … Lajos ráharapott a szenzációra, elkészítették a videót és Athina hamis sztorijával Lajos a kormánynak esett. – Akik alig várták, hogy így történjen, mert már készen állt a leleplezés. Lajos ekkor azt szerette volna, hogy a föld nyíljon meg alatta, de a föld nem tette. A Fidesz kórus pedig hangos fújolásba kezdett, az MSZP pedig zavartan magyarázkodott. Persze Lajos is rájött, hogy megvezették, de csöndesen lenyelte a békát, mert tudta, hogy az ilyen dolgot nem szabad kibeszélni, mert annak ránézve valóban tragikus következménye lehet.

És lássunk csodát, azóta nem lehet hallani egy hangot sem a 60%-ról, sem az egészségügy helyzetéről, annyira, hogy Orbán már Európa egyik legjobb egészségügyi rendszerét véli felfedezni a honi viszonyokban. – Így dolgozik a sötét hatalom a háttérben. Ilyen intelligensen és fáradságot nem kímélve vezetik félre a kormánnyal karöltve az országot, egészen eladdig a napig, amíg fel nem fedik magukat. Fontosnak tartottam elmondani ezt a dolgot, hogy akit érdekel, lássa, hogy miként manipulálják az embereket.

Orbán és Mészáros

Sokáig én is azt hittem, hogy Mészáros mögött Orbán áll, az Orbán famíliának gyűjti a vagyont. Most már viszont egyre biztosabb vagyok abban, hogy az ő holdingja mögött izraeli befektetői körök állnak. Mészáros neve alatt vásárolják fel szó szerint az országot, az értékes területeit és az infrastruktúráját. Olvasom az újságban, hogy „Mészáros cége látja majd el árammal a Tiszántúlt”. Orbán tisztában van azzal, hogy nem elég ellopni valamit, hanem azt meg is kell tartani. Előbb-utóbb neki is el kell hagynia a miniszterelnöki széket, akkor pedig ezeket a vagyonelemeket úgyis elvennék tőle. Orbán inkább pénzt gyűjt és Svájcban tartja a gázból, a letelepedési kötvényekből, az EU-s forrásokból, és ki tudja még honnan szerzett milliárdjait. Hallani lehet, hogy Svájcot magánúton olykor meg is látogatja. A pénzt könnyű eldugni, egy regionális áramszolgáltatót viszont lehetetlen, szóval biztos, hogy ő ilyenben nem gondolkozna.

A Mészáros Lőrinc-féle Opus Global Nyrt viszont ezt teszi, és azt senki sem gondolhatja komolyan, hogy a riporteri kérdésekre legfeljebb csak tőmondatokban válaszoló Mészáros vetett szemet Tiszántúl energiaellátására. Nagyon tanulságos elolvasni a Magyar Narancs „A csendes magyar: bemutatjuk Mészáros Lőrinc "agyát", a birodalom ügyintézőjét” c. cikkét. Ebből kiderül, hogy amint az agytröszt felhasználta Athinát, úgy a névtelen befektetők felhasználták a nyilvánvalóan jó képességű Jászai Gellért nevű üzletembert a céljaik eléréséhez. A cikkből világosan kiderül, hogy egészen Lőrinc felbukkanásáig nem volt arca az általa képviselt tulajdonosoknak. Lőrinc beáldozta magát, felhagyta az egyébként sikeres gázszerelői pályafutását és felvállalta, hogy ő fogja felvásárolni az országot. Egyébként a tehetséges Jászai 2019-ben átnyergelt a 4iG élére, amelyik sajtópletyka szerint bevásárolhatja magát, vagy akár teljes egészében megveheti a Magyar Telekomtól a T-Systems üzletágat. Látjuk tehát, hogy a befektetők az ország teljes infrastruktúrájában gondolkoznak.

Hatalomkoncentráció

Nincs a nevét is vállaló társadalomtudós, aki vitatni merné, hogy a szubszidiaritás az egészséges közösség legalapvetőbb feltétele. A szubszidiaritásról a Wikipédiában a következő olvasható: „A szubszidiaritás a modern polgári állam szerveződésének egyik fontos elve, amelyet először XI. Piusz pápa 1931-ben megjelent Quadragesimo anno kezdetű enciklikában fogalmazott meg. A szubszidiaritás – a kifejezést magyarra a kisegítés elveként szokás fordítani – azt jelenti, hogy amely feladatot egy személy vagy közösség konkrét érintettség okán helyi szinten meg tud oldani, arról nem szabad magasabb szinten (esetleg az érintettek kihagyásával) dönteni. Társadalomfilozófiai alapelv, a kereszténydemokrácia és a létrejött Európai Unió egyik alappillére.” A szubszidiaritás gyakorlatának legjobb példáját Svájc adja, a maga közvetlen demokráciájával, és a kirívóan sok népszavazásával (1948 óta több mint 550 népszavazás történt). Ezzel szemben Magyarországon mindennek az ellenkezőjét látjuk. A népszavazási lehetőséget gyakorlatilag ellehetetlenítették, ezzel szemben bevezették a megalázó nemzeti konzultációt (merthogy nálunk minden nemzeti), aminek a kitöltéséhez egy idomított majom intelligenciája is elegendő. Nagy szégyen, hogy ezen a társadalom nem háborodik fel egységesen, hanem sokszázezren még vissza is küldik. De térjünk vissza a szubszidiaritás elvéhez, ami arról szól, hogy a helyben lakók tudják a saját feladataikra a legjobb megoldást adni. Ezzel szemben Magyarországon az történik, hogy mindent összevonnak, központosítanak.

·       2009: A Gyurcsány-Bajnai kormány alatt az állami tulajdonú vízműveket az önkormányzatok tiltakozása ellenére összevonták. (Ebből is látható, hogy Orbánt és Gyurcsány ugyanaz a kéz mozgatja.)

·       2011: Az önkormányzatoktól a hatósági jogokat megvonták, és a kormányablak, vagyis a helyi hatósági jogkört is közvetlenül a központi kormány alá rendelték.

·       2012: Az állam az önkormányzatoktól a kórházakat elvette.

·       2012: Az önkormányzati fenntartású iskolákat az állam elvette, és egyetlen központi intézmény alá rendelte.

·       2014: A 24 Volán társaságot 7 társaságban egyesítik.

·       2014: 500 önkormányzati vízművet, szintén az önkormányzatok tiltakozása ellenére 40 kistérségi vízműben egyesítenek, és jelzik, hogy ezzel még nincs vége, tulajdonképpen csak 1 vízműre lenne szükség.

·       2016: Központosították a szemétszállítást a kukaholding létrehozásával.

·       2019: Összevonták az állami kézben lévő villamos- és földgázszolgáltatókat, az új cég neve NKM Energia Zrt. lett.

·       2020: Összevonják a MÁV-ot és a Volán társaságokat.

Ezeket az összevonásokat (valószínűleg kihagytam párat) természetesen nem a magyar kormány, vagy az országgyűlési képviselők találják ki. A főbb irányelveket az agytröszt fogalmazza meg, a kormány törvényi formába önti a képviselők pedig megszavazzák. Ez a feladatleosztás. Az összevonások célja kettős: Egyrészt hogy tönkretegyék a társadalom egészséges megújulásának rendszerét, - ezt szolgálja az iskolák és a kórházak központi irányításba vétele, másik célja pedig a ránk váró diktatúra előkészítése, tudniillik a diktatúra megvalósításához hatalomkoncentráció szükséges, hogy minden döntés egy kézben összpontosuljon. Ne a helyben lakók döntsenek a dolgaikról, hanem a központi hatalom. Ez az irreális, és semmilyen józan érvvel nem magyarázható hatalomkoncentráció nagyon borús képet vetít előre, vagyis azt kell mondani, hogy valószínűleg nagyon sötét diktatúra előtt áll a nemzetünk. 

Média és a kaszinók

Meg kell még említeni a médiát illetve a törvények felett álló kaszinókat, amelyekhez Andy Vajna adta a nevét. A K-monitor honlapján ezzel kapcsolatban ez olvasható: „Vajna halála után egyből megjelent egy rejtélyes tulajdonos a TV2-ben” Ebből a rövid hírből megtudjuk, hogy Orbán az elhunyt stróman szerepkörét átruházta egy másik régi, kipróbált ismerősére. A kaszinók pedig szintén egy másik bennfenteshez, Garancsi Istvánhoz kerültek. És ne felejtsük el, hogy a kaszinókat az országgyűlés fideszes pártkatonái mentesítették a NAV on-line pénztárgépek használatától, ami pedig a legkisebb falusi kocsmának is kötelező. Az izraeli befektetők valószínűleg felháborodtak azon, hogy rájuk is ugyanazok a szabályok vonatkozzanak, mint a gojokra.

Keleti régió

A Debrecennek napokban juttatott 600 milliárdos gigafejlesztés, és a látszólag teljesen értelmetlen 56 milliárdos hajdúnánási MotoGP-pálya is arra enged következtetni, hogy az ország jövendő tulajdonosainak a keleti régióval kapcsolatban kitűntetett szándéka van. Nincs nyilvános terv, vagyis a kormány nem tudja megmondani, hogy mire szánják ezt az óriási összeget, mégis tudják, hogy ennyi kell. Honnan? Onnan, hogy megmondták nekik, mert tervek természetesen vannak, de azok nem Magyarországon születtek és nem a helyben lakók érdekét fogják szolgálni, jól példázza ezt a MotoGP-pálya abszurditása. Ha tippelnem kellene, azt mondanám, hogy oda a vallásos zsidó kolóniákat tervezik telepíteni. Ez persze csak tipp, de hogy kitűntetett szerepet szánnak a térségnek, az biztos. A liberális, vagyis a vallástalan zsidóságé Budapest és környéke, valamint az ország felvásárolt színe-java. A megmaradt magyaroknak pedig – akik még nem haltak meg, vagy nem menekültek el külföldre – meghagyják az elsorvasztott vidéket, hogy ott tengessék hátralévő életüket.

Orbán már évekkel ezelőtt nyíltan megmondta, hogy a vidéket nem tartja fejlesztési célpontnak. A megyei jogú városok kaphatnak ezt-azt, de a falvakkal kapcsolatban nincs jövőképük. A minap egy alföldi kisvárost úgy tudtam megközelíteni autóval, hogy az egyébként 90-es országúton 40-el kellett kerülgetni az óriási kátyúkat, pontosan úgy, mint Ceaușescu alatt az erdélyi utaknál, amelyeket szándékosan nem hoztak rendbe, mert nem akarták, hogy Erdély fejlődjön. Ez történik a mai magyar vidékkel is.

Mit várhatunk, miben reménykedhetünk?

Látjuk tehát, hogy az ország javainak tulajdonba vétele nagy erővel folyik, de nem tudjuk, hogy mikor és hogyan tervezik birtokba venni, fizikailag is elfoglalni a Kárpát-medencét az új tulajdonosai. Nyilván készen áll már az A és a B terv dátumokkal és eseményekkel, de ezt mi csak találgathatjuk. A Covid-19 megjelenése jelzi, hogy a nemzetek fölötti háttérhatalom mozdulni készül. Ez volt a felütés a nagyszimfónia elején, és a kis Szíjjártó nem győzte hangoztatni, hogy semmi sem lesz olyan, mint amilyen a járvány előtt volt. – Nyílván valamit már ők is tudnak.

Egy ilyen területfoglalást békeidőben nem lehet végrehajtani, valamilyen felfordulást, pl. polgárháborús állapotot kell előidézni. És amikor Orbán szájából meghallottam ahogyan Karácsony Gergelyről beszélt az országos közszolgálati rádió hírműsorában, rögtön az jutott eszembe, hogy Orbán megkapta az új feladatot, és megadta a csahosoknak a hangot. Tudniillik Karácsonyról azt mondta, hogy az a fajta ember, aki a disznóölésre már csak a vacsorára ér oda. Ilyen alpári hangot nem üt meg véletlenül az ember, különösen nem egy rádióinterjúban, amire fel kell készülnie. A kérdéseket megadja előre, a válaszokat pedig a stúdióban. Orbán intelligensen fogalmazva is földig tudna alázni valakit, de ő szándékosan kocsmai hangot üt meg, hogy mindenki értse. Ez is egy karmesteri beintés volt, amivel megadta a csahosoknak a hangot. A járvány alatt nem volt nap, pontosabban nem volt híradás, amelyben Karácsonyt ne említették volna meg valamilyen negatív összefüggésben. A médiának ez nyilván kötelező volt. A csahosok pedig egymást túllicitálva köpködik Karácsonyt és a fővárosi vezetést a csontokért. A nyári szabadságolások alatt kissé alább hagytak, de ősszel biztosan folytatni fogják. Meg kell figyelni, hogy nem csak a tetteit, hanem magát a személyét is ócsárolják. Erre adott nekik Orbán felhatalmazást és parancsot a kocsmai beszólásával. Vagyis a polgárháborús hangulat előkészítése megindult.

A választásokat tartom a legközelebbi esélyes dátumnak, amikor a két erő, kormány és ellenzék egymásnak feszül. Akkor a legkönnyebb előidézni polgárháborús helyzetet, budapesti centrummal, és kihirdetik a rendkívüli állapotot. Az agytröszt embereinek nagy rutinja van már ebben, számukra ez semmi problémát nem jelent. 2007-ben csak 120 izraeli terrorelhárító gyakorlatozott az ’56-os ünneplő tömegen, ekkor viszont ennek már a százszorosára fog megjelenni azért, hogy „helyreállítsák a törvényes rendet”, és „megerősítsék a hatalomban a demokratikus kormányt”. – Ezek lesznek a hívószavak. Leáll a gazdaság, bezárnak az intézmények és örülünk, ha a mindennapi betevőnk meglesz. 1-2 év alatt megtörik a népet, a lázadókat táborokba gyűjtik, közben pedig sorra érkeznek az új telepesek, és két fajta ember lesz az országban. Zsidók és gojok, és a kettőre nem egyazon törvények fognak vonatkozni. És itt lesz szerepe a fentebb említett központosításnak, tudniillik egy hatékony diktatúrához erős központi ellenőrzés szükséges, hogy mindent lássanak, tudjanak, ellenőrizzenek. A helytartókkal (Gyurcsány, Orbán) végrehajtatják a koncentrációt, hogy majd amikor eljön az idő, nekik csak bele kelljen ülniük a központba, és kezükben legyen az ország. Terveik szerint ily módon 30-50 év alatt elérik, hogy magyar identitású személy már csak turistalátványosságként, mutatóban maradjon valahol a hortobágyi pusztában.

És ahogy mindig is volt, ebben a megszállásban senkitől sem remélhetünk segítséget. A trianoni területrablók még örülni is fognak neki, hogy megszűnik az anyaország. A nyugat pedig még szurkolni is fog nekik, hiszen nekik mi valójában nem számítunk, a zsidók pedig fillérekért megveszik a félrenézésüket. Ezt a szcenáriót persze felülírhatja egy Európát is érintő apokaliptikus esemény, ez is alkalmat teremthet egy ilyen rendkívüli honfoglalásra. Tehát a mikéntet egyelőre nem lehet előrelátni, de hogy erre készülnek, az biztos.

Mit tegyünk? Hogyan akadályozhatnánk meg, hogy így legyen? – Semmit, és sehogy. Ez az őszinte válasz. Minden adu náluk van, ki vagyunk szolgáltatva, mint a gyerekek. Kilátástalan öldöklésnek pedig nincs semmi értelme. Egyedül Istenben bízhatunk. Be kell látnunk, hogy ebben a világban mindig az erősebb győz, – ameddig az Isten engedi. Már pedig úgy néz ki, hogy most engedi. Krisztusi nép vagyunk, illő úgy is viselkednünk, de abban a biztos tudatban, hogy eljön majd a mi időnk is. Az igaz, hogy meghalt Mátyás és vele meghalt az igazság, de csak átmenetileg, és nem örökre. Ez biztos. Magyarország a Szentkoronát nem azért kapta, hogy végleg kiállító teremben maradjon, és az biztos, hogy nem zsidó ember fejére fog kerülni.

Gyirán István
www.orokelet.van.hu