Műsorváltozás

(Feltéve: 2023. 02. 25.)

 

Eltelt 6 hónap, és az augusztusban feltett írásomban jelzett kormányváltás elmaradt, Orbán a helyén van, és úgy tűnik, jó ideig a helyén is marad. Gyurcsány visszafogott, és semmitmondó évnyitó beszédének kulcsszava a „remény” volt. Hiába volt a „készülünk” felhívás augusztusban, hiába alakítottak árnyékkormányt szeptemberben, most nincs semmi akció. – Mit történt? Hova lett a lendület?

 

Nagyon egyszerű a válasz, és mint minden jelentősebb hazai történés mögött, a megoldás itt is Izraelben keresendő: Időközi választáson Bibi (Benjamin Netanjahu) november 5-én újra a miniszterelnöki székbe került. Egy korábbi írásomban részletesen beszéltem arról, hogy a tapasztalatok szerint ha Izraelben jobboldali volt a kormány, akkor Magyarországon is a jobb oldal regnált, ha pedig ott baloldali volt, akkor itt is a baloldal került hatalomra. Gyurcsány pechjére Bibi a kis állam leghosszabb ideig (2009-2021 között) hatalmon lévő miniszterelnöke, és lényegében ez biztosította Orbánnak a 2010-től napjainkig tartó szárnyalását. Netanjahu 2021-es bukása után Orbán úgy készült, hogy 2022-ben ő is átadja a stafétát a bajtársának, de Márki-Zay bekavart, tehát Orbánnak újráznia kellett. Ezt követően időközi választáson kellett volna megoldaniuk a cserét, most meg Bibi kavart be, illetve rendezte vissza a sorokat, úgyhogy Orbán marad. Ilyen bonyolult dolog a politika, lényeg, hogy rugalmasan tudjanak alkalmazkodni a megváltozott viszonyokhoz. Gyurcsánynak most visszább kell húzódnia.

 

Ez a szomorúság és visszafogottság a Gyurcsány beszédben nagyon tetten érhető; semmi lendület, semmi konkrét kritika az ellenfél felé (kutya kutyát nem harapja – mondta volt kedves nagyapám), így tehát marad a remény: Vagyis a DK-s választóknak várniuk, és reménykedniük kell a magyar jövőben, aminek természetesen a DK a letéteményese, és tudatosítaniuk kell, hogy az ellenzéket Magyarországon DK-nak hívják. (Nehogy előforduljon mégegyszer a Márki-Zay féle botrány.) A cselekvés mindössze annyi, hogy évvégére Klára asszony árnyékkormányának össze kell hoznia egy kormányprogramot (amivel nyilván nem csinálnak majd semmit). Hasonlatos ez az öszödi beszéd után Polgári Körök Mozgalomhoz, amit Orbán hozott létre azért, hogy lekösse a háborgó ellenzéket. Jól elvannak a fiúk.

 

Az igazsághoz tartozik, hogy az ország Orbánnal nem jár rosszul, mert az a mérhetetlen társadalmi romlás, amit a sötét erők Nyugat-Európának tartogatnak, Magyarországot így elkerüli. Persze ezt nem is Orbánnak, hanem Izraelnek köszönhetjük, mert Izrael a maga számára tartja tisztán és biztonságban a Kárpát-medencét. Kivéve természetesen a lakosságot, mert arra nincs szükségük a jövőbeli telepeseknek. Ezért aztán mind az egészségügyet, mind az oktatást a lehető legmélyebb szintre kell zülleszteni, hogy minél butábbak, képzetlenebbek legyenek, és minél nagyobb ütemben pusztuljanak a magyarok. Ez az igaság.

Szegény Magyar Nép! – Mi lesz veled?

 

Gyirán István

www.orokelet.van.hu